Skip Navigation Links
Rechthebbende auteur:  chris de jong Bron:  
De traagheidstoets

Waar gaat deze toets over? Deze toets gaat over de wetten van Newton. Over natuurkunde dus, die normaal gesproken in de vierde klas van het voortgezet onderwijs aan de orde komt. De toets is zo ontworpen dat je geen formules nodig hebt en ook geen rekenmachine. Het gaat alleen om inzicht in kracht en beweging.
Voor wie is deze toets? Iedereen die wil weten hoe het met zijn inzicht in kracht en beweging gesteld is kan deze toets maken. Als je de toets hebt gemaakt, wordt deze automatisch nagekeken. Je krijgt je score en ook in vergelijking me die van anderen die in dezelfde schoolsituatie zitten als jij. Verder kun je advies krijgen over je zwakke punten en korte lesjes uitvoeren om daar wat aan te doen.
Wat gebeurt er met de resultaten? In de eerste plaats zijn die voor jou. Je kunt ze uitprinten als je dat wilt.
Je resultaten worden ook opgeslagen in een database. Zo krijgen we informatie binnen om de resultaten met die van anderen te vergelijken. Je mag de toets ook anoniem doen (je kunt dan een  verzonnen naam hierna invullen), maar de andere vakjes moeten wel worden ingevuld, omdat we anders je resultaten niet kunnen vergelijken. 
Als je de toets niet serieus invult of zomaar om te kijken hoe hij werkt, dan kun je dat aangeven met een aanvinkvakje. Je resultaten worden dan niet opgeslagen en onze database wordt niet vervuild.
Informatie

Deze toets in ontwikkeld door de Chris de Jong van Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT) in samenwerking met Ruurd Taconis van TULO/e op basis van een bestaande test van:

Contact: Chris de Jong.